Skal vi virkelig gi pengene våre til sykkel-VM?

Hørte tidligere i dag at mange nå vil vippse penger til sykkel-VM, og … fint for dem, men ærlig talt!

For å prøve å unngå misforståelser så vil jeg starte med å si at nei, jeg hater ikke sykling. Skal ikke påstå at jeg er superinteressert i det heller, men jeg hater det ikke. (Jeg er derimot glad i å sykle selv, men det er en annen historie.)

Og ja, jeg forstår at det var mange som elsket sykkel-VM i Bergen, og som syntes det var tråkig at de tydeligvis går i underskudd eller noe sånt.

– Det er mulig vi har brukt mer penger enn vi hadde, sier arrangementssjef Helge Stormoen til NRK.

(Sakset fra Bergens Tidene)

Vippse heller penger til noen som lider. Bilde.
Stakkars sykkel-VM som brukte mer penger enn de hadde. Det gjør jeg innimellom også, kan noen vippse meg?

Jeg synes også det er tråkig når arrangementer går i underskudd, det er nok mange som har jobbet hardt for at det skulle fungere, og så var det likevel noe som gikk dritt. Som for eksempel at man muligens har brukt mer penger enn man hadde. (Noe man kanskje burde hatt oversikt over underveis …?)

Det er jo et glimrende signal til andre organisasjoner og arrangementer også – bare kjør på og bruk masse penger, vi vippser til dere etterpå! (Det var ironi, for de som ikke skjønte det.)

Nei, som man reder, så ligger man. Shit happens, og noe er mer shit enn andre ting.

Dette synes jeg er ganske shit!

For eksempel synes jeg det er skikkelig shit at millioner av mennesker dør av sult. Og de dør av sult på samme klode som ekstremt mange dør fordi de spiser for mye!

Vippse heller til sultrammede! Bilde.
Noen eter seg ihjel mens andre sulter ihjel. Verden er full av kontraster …

Og så synes jeg det er skikkelig shit med styresmakter som plager vettet av hele befolkninger, terroriserer dem og fratar dem de mest grunnleggende menneskerettigheter. Noen som har fått med seg hva som foregår i Jemen for tiden?

Jeg synes det er ekstremt shit at det er naturkatastrofer rundt om i verden som tar livet av tusener av mennesker, og som gjør livet til de som overlever vanskelig i lang, lang tid framover. Har dere fått med dere hvor mange millioner mennesker som ble berørt av flommen i Sør-Asia? Harvey og Irma var grusomme, men det der var verre.

Vippse heller penger til flomofre. Bilde.
Tenk at noe så livsnødvendig som vann kan være så utslettende …

Det er kjempe-shit at folk skal krige hele forbanna tiden, droppe bomber i hodene på hverandre og sprenge hverandre i fillebiter. (Ta dere et glass vin, sett på noe god musikk og slapp av i stedet for å hisse til krig!)

Jammen, hva med oss selv, da?

Her i landet er vi stort sett forskånet for mye av det som er shit, som f.eks. sult, krig og de verste naturkatastrofene – og selv om noen påstår at regjeringen er full av brødhuer så er de i alle fall ikke terrorister. De gjør faktisk en grei jobb mesteparten av tiden, sånn at vi kan fortsette å ha det ganske greit. Mange av oss har det mye mer enn «ganske greit» også.

Det som er mest shit her i landet er at det fortsatt er folk som dør av en del shitty sykdommer som man enda ikke har fått bukt med. I tillegg så har vi også fattigdom og nød blant en del av befolkningen, men med fare for å få huden full av kjeft nå, så tror jeg likevel at de aller fleste av dem har det hakket bedre enn de som er fattige i andre deler av verden.

Men poenget mitt var egentlig ikke å sette fattige mennesker opp mot hverandre – jeg vil sette katastrofer opp mot hverandre. Dette skal jeg si med store bokstaver, for det synes jeg er så viktig at jeg vil rope bittelitt:

DET ER IKKE EN KATASTROFE AT SYKKEL-VM I BERGEN GÅR MED UNDERSKUDD.

Hyggelig for dem at folk føler for å vippse dem penger, men … Hvis man tar to sekunder og tenker seg om, er det egentlig nødvendig? Jeg er helt sikker på at ingen av de involverte vil sulte på grunn av underskuddet. Sannsynligvis dør ingen av dem av det heller. Jeg skal være så dønn ærlig å si at jeg synes det er totalt ubegripelig at man velger å sende penger til en slik ting. Helt ubegripelig.

Vil du absolutt gi noen penger, så er min oppfordring å heller vippse til en organisasjon som hjelper de som VIRKELIG lider. Om du ikke vil gi til noen i andre land, så gi til Kreftforeningen eller Frelsesarméen, da.

Her er noen nummer du kan bruke om du vil vippse noen som trenger det:

Frelsesarméen: 2309
Kreftforeningen: 2277
UNICEF: 77740
Røde Kors: 2272
Redd Barna: 10328

… og hvis du likevel mener at sykkel-VM i Bergen fortjener pengene dine mer enn disse, så gjør du selvsagt akkurat som du vil med det.

Legg inn en kommentar