Jeg har gått på en tomatsmell …

Jeg sådde jo en del urter og grønnsaker for noen uker siden, og blant annet så delte jeg et par Dulcita-tomater i fire, og stappet seks sånne kvarte biter i jorda. Håpet at det kanskje ble 10-15 tomatplanter av det, sånn at jeg kunne gi bort noen til familie og venner.

I helga måtte jeg potte om en del av det jeg har sådd, blant annet tomatene. Og ved en rask opptelling viser det seg at jeg har ca FEMTI tomatplanter!!!

Jeg er litt usikker på hvor mange tomater som kommer pr plante, men om det er 10-20 stk så kan jeg altså ende opp med opptil tusen tomater. Hikst! Jeg er glad i tomater, og Dulcita er noe av det beste jeg vet – men det går en grense et sted for hvor mye jeg orker å spise.

Heldigvis har jeg allerede fått tak i noen adoptivfamilier til tomatplantene, men jeg tror fremdeles jeg har noen ekstra. Så om du bor i nærheten, har en solfylt plass du kan ha dem på i sommer, så bare si ifra. Du skal få noen planter helt gratis! 😀

Til neste år vurderer jeg å tjene litt penger på det der … Det var utrolig lett å så disse tomatene, og resultatet altså langt over forventet. Noen har snakket om å plukke frøene ut av tomatene og tørke dem og greier, men det var altså ikke nødvendig. Jeg bare putta tomatbiten rett i jorda (med frøene opp), og da fikk de vel godt med næring, der de lå og mesket seg. (Jeg hadde også vokst godt om jeg ble lagt i f.eks. en ostekake.)

Alt det andre jeg sådde, da?

Ser for øvrig ut til at det meste annet jeg sådde vokser godt også. I tillegg til Dulcita-tomatene kommer det bifftomater, agurkplantene nærmer seg 30 cm høye, rabarbraen er fremdeles ganske så tynn, men vokser sakte men sikkert … Lavendelen virker noe motvillig enda, men i verste fall så kjøper jeg ferdige.

Jeg skal holde dere oppdaterte! 😀

Legg inn en kommentar