Et lite slag for den lille butikken litt uttafor allfarvei

I byen hvor jeg bor (Sarpsborg) er det mange som roper høyt om hvor ille de synes det er at gågata ligger øde. Spesialbutikkene som en gang lå på rekke og rad er vekk, og selv de vanlige sko- og klesforretningene har enten gått konkurs eller flyttet inn på et av byens kjøpesenter. Ja, det er jo trist at gågata, som en gang var full av folk, nå stort sett er tom, men seriøst … Dere som roper, kan dere med hånda på hjertet si at dere ikke har valgt bort gågata selv? Det er noen butikker som klorte seg fast i mange år – brukte dere dem flittig før de forsvant, eller valgte dere selv kjøpesenteret?

Ikke vet jeg, altså. Det kan godt hende dere var superflinke til å benytte dere av dem. Jeg var ikke det, så jeg skal ikke gape så veldig høyt … Jeg er i mange tilfeller en skikkelig latsabb som synes det er praktisk å parkere ett sted, rusle rundt fra butikk til butikk uten å bli hverken våt eller kald uansett hvordan vær det er, og få handlet stort sett alt jeg trenger.

Netthandel – praktisk, men …

Jeg er også såpass lat og gnien innimellom at jeg gjerne handler billig på nettet, og får ting sendt rett hjem på døra. Og innimellom skammer jeg meg bittelitt for det, og da prøver jeg å ta meg sammen og gjøre noe annet og mer fornuftig. (Jeg tror nettbutikkene tjener mer enn bra nok som det er – og uansett hvor behjelpelige de er så kan det stort sett aldri erstatte den service man får ansikt-til-ansikt.)

Som for eksempel nå. Jeg driver med et større hekleprosjekt, og jeg tror nok jeg kunne spart litt penger ved å handle inn garnet på nettet. Og jeg kunne spart tid ved å handle det i hobbybutikken på kjøpesenteret jeg er på stort sett hver uke. Men! Det har dukket opp en liten men innholdsrik garnbutikk ikke så langt ifra der jeg bor. Den ligger riktig nok ikke på vei til noe som helst annet jeg skal til, så det er en omvei å dra dit. Men så synes jeg det er så sabla tøft at noen faktisk tar sjansen på å åpne en spesialforretning på et sted hvor folk vanligvis ikke ferdes, at jeg synes det er verdt både tiden og pengene å heller stikke innom der. Det tar meg kanskje ti minutter ekstra … Og det har jeg tid til.

Dagens gratisreklame fra meg!

Butikken heter Nøstetrøst, den ligger på Greåker, og du finner Facebook-siden her. Der får jeg gode råd og hjelp (altså god service!), og hver gang jeg klikker innom en eller annen nettbutikk og lurer på om jeg skal kjøpe mer garn der, så tenker jeg på hun koselige dama som driver Nøstetrøst, og så tenker jeg at «nei pokker heller, jeg drar dit». Og så oppfordrer jeg herved andre til å gjøre det samme hvis de kan. Bor du ikke i Sarpsborg, så finner du kanskje en hyggelig garnbutikk i nærheten av der du bor. Og er det ikke garn du er ute etter, så kanskje det finnes en spesialforretning du kan velge, i stedet for en kjedeforretning?

Disclaimer 1: jeg har forståelse for at folk velger annerledes av ymse grunner, så dette er IKKE kritikk til noen.

Disclaimer 2: hun som driver Nøstetrøst har ikke snøring på at jeg skriver dette, så jeg blir ikke sponset på noe som helst vis. Jeg synes bare det er hyggelig å si ifra når noe er positivt også, og ikke bare klage. 🙂

Disclaimer 3: Hobbybutikken på kjøpesenteret blir ikke permanent sviktet av meg. Det er mye annet morsomt jeg får kjøpt hos dem, og de gir også strålende service, bare så det er sagt!

Her er garnet jeg holder på med for tiden, et deilig ullgarn som skal forvandles til et mykt og varmt pledd – eller kanskje sengeteppe om jeg rekker (og har tålmodighet).

2 Comments

  1. Ellen Karine Johannessen

    Tusen, tusen takk for veldig hyggelig omtale! Jeg ble helt rørt, jeg nå? noen har delt dette på Nøstetrøst sin facebook side slik at jeg så det. Jeg er så enig med deg. Ønsker man små spesialbutikker må man bruke dem ☺

Legg inn en kommentar