Jeg har bare ett hode! … og hvorfor jeg elsker el-sykkelen min.

ENDELIG er sykkelsesongen igang igjen for min del! Noen har helt sikkert vært på to hjul lenge, noen sykler kanskje hele året. Men jeg er mer sånn go’værssykler, og det bør helst nærme seg tosifret antall grader om morgenen før jeg legger i vei. I fjor tror jeg at jeg startet å sykle til jobb i april – i år ble det jaggu 17. mai før jeg byttet ut fire hjul med to.

Joda, el-sykkel er SYKKEL. Basta!

Men motor har jeg fremdeles, da. 😛 Noen påstår at «du har ikke sykkel du da, du har jo motor på den», men uansett hva noen måtte tro så er jeg nødt til å tråkke for at det skal gå framover. Det er ikke en moped! Og i oppoverbakker må jeg faktisk tråkke hardt også, så ja, jeg kan definitivt bli sliten selv om jeg har litt drahjelp i en liten motor. Og uten den motoren hadde det ikke blitt noe sykling heller! Jeg bor litt opp i høyden, og har pill råtne knær som ikke tåler så veldig mye belastning. Derfor ble det el-sykkel, og jeg digger den rått!

Og da vil jeg anbefale:

EcoRide Ambassador. Bilde.
Bilde hentet fra ecoride.dk

For interesserte så er det en hvit Ambassador 28 fra EcoRide, den ser ikke helt ut som på bildet, men er ganske lik. Og ja, det er kurv på min også. 😀 Har til og med kjøpt meg kurv til å ha bak, så jeg kan faktisk handle en god del på vei hjem fra jobb. Praktisk!

Det sies at den skal holde ca 50 kilometer (den nye typen opp til 75 km), men det tror jeg er på flatmark med litt helling nedover … Det går en god del strøm opp bakkene hjemover! Jeg har kanskje ikke vært så flink til å passe på batteriet som jeg burde, så rekkevidden har gått litt ned, men fremdeles kan jeg minst sykle til og fra jobb tre-fire ganger uten å måtte lade. Synes det er helt greit, jeg.

Er du på utkikk etter en el-sykkel som er hakket over billigsyklene fra f.eks. Biltema, så kan jeg trygt anbefale denne. (Bor du i Nedre Glomma-regionen så ble denne kjøpt på Sykkelstasjonen.) (Og nei, de har ikke sponset meg på noe vis, jeg anbefaler dem helt gratis.)

Dette ene hodet jeg prøver å ta vare på …

Og så, folkens. Jeg bruker hjelm! Det er mulig at jeg begynner å bli gammel og nervøs, men jeg tør rett og slett ikke la være. Jeg sykler noe på bilvei, og jeg tenker som så at dersom en bil skulle sneie borti meg og jeg velter, så er det takk og farvel til skallen. Eller om jeg skulle sykle på en stein eller et hull nedoverbakke. PÆNG, og jeg blir grønnsak. OK, kanskje man ikke blir grønnsak etter ett velt, men det kan jo skje. Og i alle fall blir det hjernerystelser og sånn, og jeg har seriøst ikke lyst til noe av det der.

Bruker hjelm på el-sykkel. Bilde.
Fant faktisk en hjelm som var stor nok til den svære skallen min. Yay!

Det ser kanskje ikke så fancy ut med hjelm (alt kler den smukke, bare se på meg), men det er ikke så fancy å skade hodet heller? 😛

Så jeg vil oppfordre alle som sykler til å bruke hjelm, jeg. Det går som regel bra med de fleste, men det skal bare ett velt til før det kan gå veldig galt!

Legg inn en kommentar