SLUTT å be folk om å dele noe for å vinne noe!!! ?

Ja, jeg VET at «alle» gjør det. Men det er like fullt et brudd på Facebook-reglene å be folk om å dele noe for å kunne vinne noe! Nå må snart sideadministratorer begynne å sette seg bittelitt inn i reglene før de durer i vei!

Facebook guidelines, utdrag. Bilde.
Utdrag av Facebook guidelines, klikk for å komme til siden.

Jeg er selv markedsfører og er klar over reklameverdien i slike delinger, men i tillegg til at det altså ikke er lov (Facebook KAN finne på å stenge siden din uten forvarsel) så er det:

 • irriterende når veggen blir fylt opp av ørtenogfjerti delinger av konkurranser
 • helt poengløst når man vet at veldig, veldig mange har satt personverninnstillingene sine til å kun dele innlegg med venner. Da vil ikke sideadministratoren se delinga – ergo er vinnersjansen borte-vekk

Så til deg som deler slike konkurranser: jeg skjønner jo at du gjerne vil vinne. Jeg er med på konkurranser selv, jeg. Men husk at OM du deler:

 • så er du nødt til å sette innlegget som offentlig for at siden skal se delinga di
 • så vit at det er en del av vennene dine som ergrer seg over enda et uinteressant innlegg på veggen sin (og ikke kom med den derre «det er bare å skrolle videre», for det er ikke mye moro å skulle titte innom Facebook, og så er det BARE masse delinger der)
 • så minsker vinnersjansene dine betraktelig dersom du sørger for at mange andre deltar også
 • så gir du også siden gratis reklame.

Lykke til med delingene!

2 Comments

  • Fluefiskerfrua

   Ja, siden det er min blogg så tenker jeg som så at jeg bruker den til det jeg vil – og så får folk la være å lese det som ikke ser interessant ut. 🙂
   Er ikke det en grei ting da, at folk blogger om det som interesserer dem?

Legg inn en kommentar